Sağlık Turizmi

Hakkımızda

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon'un Soğuksu ilçesinde ilgili branşlarıyla hizmet vermekte olup bölgede türünün tek hastanesidir..

Hastanemiz A ve B blok olmak üzere 2 ana bölümden oluşmaktadır. Kurumumuzun toplam kapalı alanı 21.472 m2, toplam açık alanı ise 22.450 m2'dir. Bir blok 1956 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi, B Blok ise 1974 yılında inşa edilerek bir süre Tıp Fakültesi olarak hizmet vermiştir. 2008 yılında B Blok restore edilerek Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete açıldı. İki hastane 2009 yılından itibaren “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” adı altında birleştirilmiştir.

Kurumumuzun 200 yatak kapasitesi bulunmaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hem tıbbi hem de altyapı hizmetlerini tam kapasiteyle sunuyor.

Kurumumuz aynı zamanda sağlık turizmi kapsamında olup yurt dışından da hasta kabul etmekte olup, ulusal ve uluslararası marka değeri olan bir sağlık kurumu olma yolunda hızla ilerlemektedir.

12 Eylül 2023