Baba Oğulun Kaderini Anne ve Kızı Yaşamadı

Baba oğulun kaderini Anne ve kızı yaşamadı

Anne Kız geçirdikleri başarılı BYPASS ameliyatlarıyla sağlıklarına kavuştular.

SBU Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 1 yıllık periyotta bypass ameliyatı geçiren anne-kız, baba- oğulun kaderini paylaşmaktan kurtuldu. Trabzon'da yaşayan Şaş Ailesinde önce baba ardından oğlu kalp krizi yüzünden can verdi. Babasını ve ağabeyini kalp hastalığı yüzünden kaybeden 50 yaşındaki Gülsen Çanakçı ise göğüs ağrısı sebebiyle başvurduğu hastanede yapılan tetkiklerin ardından bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Önce Hasta Sonra Refakatçi Oldu

Aradan aylar geçtikten sonra ise anne Ayşe Şaş da kalp rahatsızlığı baş gösterdi. Hastane Başhekimi Doç.Dr.Kemal Uzun`un gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuşan Gülşen Çanakçı bu kez 80 yaşındaki annesi için Başhekim Uzun`ùn kapısını çaldı.6 damarı tıkalı olan anne Ayşe Şaş da gerçekleştirilen bypass ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Birkaç ay önce hasta yatağında yatan Çanakçı, bugün refakatçisi olduğu annesi Ayşe Şaş`ın da taburcu edilecek olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Hem Anne Hem de Kızının Ameliyatını Yaptı

Başhekim Kemal Uzun, "Hastalarımızda koroner arter dediğimiz hastalık söz konusuydu.Genç olan hastamızda baba tarafından gelen çok ciddi ailesel yatkınlık vardı. Genç yaşta babasını ve ağabeyini kaybetmişti. Çok semptom olmasa da ciddi aile öyküsünden dolayı tetkikler yapıldı. 1 sene kadar önce kendisine bypass ameliyatı yaptık.Sağlığına kavuştu. 1 ay kadar önce de annesi ile geldi. Hastamız kontrole geldi diye düşünürken annesi de rahatsızlanmış. Onu da ameliyat ettik. Durum iyi." dedi.

06 Mart 2024